ТРЕБИЊЕ │ Скупштина града Требиња на 18. редовној сједници усвојила је извјештај о извршењу буџета Града Требиња за првих шест мјесеци ове године.

Укупни буџетски приходи у првом полугодишту, према усвојеном извјештају, остварени су у износу за 2,3% већем од плана.

Заједно са примицима на продаје земље, реализованих на нивоу од 10% у односу на полугодишњи план, остварена буџетска средства износе 11 милиона и 922 хиљада КМ, при чему суфицит у финансирању текућег периода износи 725.000 КМ.

Прихваћена је и информацији Бироа Требиње о стању незапослености, односно запослености у нашем граду – у којој је наведено да је на евиденцији незапослених који активно траже посао тренутно 2.418 особа, што је за 312 особа мање у односу на стање од прије годину дана.

Током прошле и девет мјесеци ове године посао су нашле 1.862 особе са ове евиденције, а највећи број у секторима трговине, угоститељства, грађевинарства, текстилној и металској индустрији.

Средства програма подршке запошљавању Завода за запошљавање РС одобрена у Требињу у овој години износила су 675.000 КМ, док је кроз своје стимулативне програме Град Требиње током 2017. и 2018. године за подршку запошљавању издвојио близу 1,4 милиона КМ.

Усвојена је и информација о стању безбједности на подручју града за првих шест мјесеци ове године - које је оцијењено задовољавајућим.

Р.С.