На састанку Центра за кординацију и подршку лица са инвалидитетом источне Херцеговине који је јуче одржан у Невесињу разговарано је о статусу ове организације и проблемима инвалидних лица.

73e7b6171e83b35e57f44017edca6275_XL.jpg (136 KB)

Центар има намјеру да утврди базу података лица са инвалидитетом како би ефикасније и праведније предложили одређена рјешења и изнијели ставове ове популације. У источној Херцеговини има око 1.500 цивилних инвалида.

Предсједник Центра за кординацију Бранимир Таминџија каже да је договорено да се одржи састанак са представницима Савеза општина и града источне Херцеговине на којем би се понудило партнерство у реализацији одређених пројеката.

„Очекујемо подршку и финансијску помоћ Савеза општина јер сами тешко можемо да ријешимо све наше проблеме“, истиче Таминџија.

На данашњем састанку разговарано је и о могућностима за унапређење здравствене и социјалне заштите и поправљању одређених системских рјешења која се односе на набавку ортопедских, тифлотехничких и других помагала.

У саставу Центра за координацију и подршку лица са инвалидитетом дјелује 14 удружења са за заједничким циљем да поправи материјални и друштвени статус ове популације.