ТРЕБИЊЕ │ Изградња новог ватрогасног дома у Требињу приведена је крају, а до краја мјесеца требало би да буду створени сви услови за пресељење Територијалне ватрогасне јединице у нови, намјенски пројектован и модерно опремљен објекат у Засад пољу.

Ово је за Радио Требиње потврдио Трипо Ћук, командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње.

„Остало је још да се монтирају гаражна рол врата, што ће услиједити у наредним данима, те да се пусти струја у објекат. Остали радови су сви завршени, а данас или сутра биће расписан и тендер за набавку ентеријерске опреме. Надам се да ћемо до краја мјесеца већ имати нови ватрогасни дом - спреман за оперативну употребу и пресељење наше јединице“, каже Ћук за Радио Требиње.

За изградњу и опремање ватрогасног дома Град Требиње је издвојио близу 1,5 милиона КМ.

У приземљу објекта биће гараже за возила, сервисна радионица, магацин радне опреме, док је на спрату планиран диспечерски центар, канцеларије, просторије за дневни боравак ватрогасаца, трпезарија, теретана, гардароба и вешерај, учионице за едукације...

Нови ватрогасни дом имаће и торањ за вјежбе, као и простран паркинг испред објекта.

„Објекат је намјенски рађен и по свјетским стандардима из ове дјеталности. Добијамо квалитетно опремљен и пуно већи маневарски простор за смјештај и људи и технике. Употребна вриједност објекта за нашу јединицу  је изузетна, овај објекат је од великог значаја не само за град него и за регију, а  дајем себи за право да кажем да ће то бити један од најбољих ватрогасних домова у Републици Српској“, истиче Ћук за Радио Требиње.

Он је захвалио Градској управи на издвојеним средствима и уложеним напорима да ватрогасна јединица добије много боље услове за рад, додајући да ће усељење у нови објекат свакако бити један од најзначајних датума у историји требињског ватрогаства, што ће бити обиљежено и посебном свечаношћу.

Р.С.