ТРЕБИЊЕ │ У организацији Народне библиотеке Требиње вечерас ће бити промовисана књига првијенац Ратомира Мијановића „Приче из ратомира“, која је занимљив склоп кратких прича, које носе печат ратног херцеговачког простора.

Међу корицама ове књиге, коју је издала Књижевна заједница „Јован Дучић“ из Требиња су 23 приче, које су, како аутор наводи, засноване на истинитим догађајима.

Он истиче да је књига „Приче из ратомира“ важна опомена будућим генерацијама да мир нема алтернативу, али да се, исто тако, догађаји из славне прошлости не смију заборавити.

Ђорђе Дабарчић, један од рецензената, истиче да појединачном анализом свих прича увиђамо шароликост емотивних садржаја, од благе комике утемељене на здравом смијеху који не оставља траг у души, до бола који свједочи о разговору са неким ко је отишао далеко, на пут без повратка и о жељама којих је било напретек али...

На вечерашњој промоцији, о овом остварењу ће говорити, рецензент Игор Сврдлин, академик Марко Вуковић, у име издавача Новица Телебак, те актери прича Миодраг Љумо Хрњез и Саша Сарић.

Биће емитовани и одломци радио драма урађени по текстовима најупечатљивијих прича. У културно-забавном програму учествоваће требињска група „Кругови у житу“ и млади пјесници Гиманзије „Јован Дучић“.

Промоција ће бити одржана у дворишту Народне библиотеке, у башти угоститељског објекта „Квин“, а почетак је у 19 часова.

Д.Р.