Туристички комплекс "Град Сунца", односно купалишта овог комплекса, али и требињски базени и природна купалишта у току ове љетње туристичке сезоне биљеже изузетно велику посјећеност туриста, али и људи из Херцеговине, а за све који одмор желе да проведу овдје, у понуди су бројни садржаји.

bazeni-3.jpg (198 KB)

"Туристички комплекс `Град Сунца` односно купалишта овог комплекса, у просјеку посјећује око 2.000 људи дневно у овој сезони", рекла је Срни директор овог комплекса Тамара Бодирога.

Она је додала да је "Град Сунца" гостима примамљив, између осталог и због адреналинског садржаја, односно аква-парка који је највише примамљив за родитеље са дјецом.

"Град Сунца у оквиру аква-парка нуди адреналинске тобогане за дјецу и одрасле а постоји и флеш сафари за најмлађе, гдје се они освјежавају безбједно, заиста богат садржај за најмлађе", рекла је Бодирога.

Директор Јавне установе "Базени" Требиње Зоран Чучковић рекао је Срни да је веома задовољан посјећеношћу Олимпијског базена "Бање" и базена "Брегови" у граду, будући да ове године у Требињу има много више туриста из Европе.

"Олимпијски базен `Бање` приуштио је свима који га посјете да имају рекреациони термин који је ујутру од осам сати и скоро цијели дан траје тај рекреациони циклус на једној или двије стазе у средини базена", навео је Чучковић.

Он је додао да је ноћно купање на овом базену ове године привукло доста туриста због тога што су температуре већ од јуна биле много више него претходне године.

Kада је ријеч о базену "Брегови" у Требињу, Чучковић је рекао да и ово купалиште биљежи велику посјећеност, због веома лијепе атмосфере и пријатне воде, а осим купања нуди и спортско-рекреативне садржаје за Требињце, али и за туриста.

Осим базена, Требињци и бројни туристи који у току љета дођу у најјужнији град, могу да се одморе и на природном купалишту Јазина, удаљеном 15-ак километара од Требиња, гдје посебно уживају они који воле мир и нетакнуту природу.