ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је данас почео бесплатан курс информатике за ученике петог и шестог разреда из руралних подручја, који је организовала Народна библиотека у Требињу.

Због већег броја пријављених курс се одржава у кабинету информатике Основне школе „Јован Јовановић Змај“, а предавач је Срђан Чабрило, библиотекар-информатичар у Народној библиотеци Требиње.

Чабрило је истакао да је првом часу присуствовало двадесетак основаца, али да има још заинтересованих, те додаје да су полазници с великим интересовањем пратили наставу.

“Ми, у Народној библиотеци смо жељели да дамо допринос школарцима у савладавању основа информатике и надамо се да ће им у редовној настави помоћи знање које стекну на овом курсу“, каже Чабрило и додаје да ће основци имати прилику да науче основе `ворда`, како да отворе налог за мејл и пошаљу поруку, правилно и сигурно коришћење претраживача на интернету, те друге функције.

У Народној библиотеци су изразили захвалност директору Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Дарку Јегдићу који је организовао бесплатан превоз ученика из подручних школа, те обезбиједио освјежење за школарце.

На подручју Требиња дјелују четири подручне школе, и то у Петровом Пољу, Ластви, Дражин Долу и Љубомиру.

У Народној библиотеци Требиње истичу да ће и у наредном периоду кроз различите активности настојати да школарцима буде на услузи, те да ће и за одрасле имати интересантне садржаје.

Рејтинг.инфо