У току је упис у љетну школу пливања и обуку за непливаче Пливачког ватерполо клуба „Леотар“, а заинтересованост је овог љета значајно повећана у односу на претходне године.

До сада је уписано око 380 полазника, што је за 150 више него прошле године.

 Бранислав Кривоглав, секретар Пливачког ватерполо клуба „Леотар“, каже да се свакодневно пријављују нови кандидати.

„Сваким даном се повећава број кандидата. Ми смо са љетном школом почели фактички од 1. јула, па очекујемо да ће овај број бити још већи. И ове године потписали смо уговор са Културним центром Гацко, одакле нам долази 80 полазника“, каже Кривоглав.

За школу пливања, која се одржава на базенима Спортско-рекреационог центра „Бање“, највише су заинтересована дјеца основци, али има и старијих који желе да науче да пливају или усаврше пливачке технике.

„Тренутно имамо дјеце од четири године али и одраслих од двадесетак. Полазници су подијељени у групе. Са дјецом крећемо од почетне фазе, крећу са вјежбама у малом безену, уче дисање, клизање, роњење и потом раде технике пливања“, појашњава Кривоглав.

Постоје два јутарња термина, од 9 до 10 и од 10 до 11 часова и један поподневни од 18 часова и 30 минута, а тренинзи су сваки други дан, тј. понедјељком, сриједом и петком или уторком, четвртком и суботом.

Цијена љетње школе пливања је 50 марака мјесечно или за 12 термина.

„Родитељи или полазници могу да се договоре са тренерима, како год им одговара. Ако су дјеца оправдано одсутна, нпр. због болести или евентуално због неког путовања, договоримо се са родитељима па рачунамо 12 плусева, односно, присуствовања на тренинзима. Кандидати могу да користе онолико термина колико желе. Могу да узму шест тренинга, односно пола мјесеца, или да иду сваки дан ако немају довољно времена. Имамо рецимо неколико људи који су у Требињу у гостима па желе да искористе све термине за мање од мјесец дана па долазе свакодневно на тренинге“, појашњава Кривоглав.

Упис у љетњу школу пливања отворен је све до септембра и завршетка купачке сезоне.

Д.Р.