Удружење за његовање и развој музичког стваралаштва код дјеце „Лир АРТ“ и Kултурни центар Требиње данас су организовали аудицију за пријем у дјечији хор „Бубамарац“, којој је присуствовало 36 малишана из нашег града, узраста од три до девет година.

jhjfsjhfs.jpg (158 KB)

„Јако смо задовољни великим одзивом наших малишана и њихових родитеља на данашњу аудицију. Било је пријављено више од 40 малишана, али су поједини били спријечени да дођу на аудицију, па ових дана очекујемо да нам се придружи још чланова. Пјевали смо, дружили се, упознали смо дјецу са првим ритмичким вјежбама и играма, а у понедјељак, 13. септембра, имаћемо први промотивни час, у 18 часова, гдје ћемо члановима хора и њиховим родитељима детаљно представити план рада“, каже за Радио Требиње проф. Неда Танасијевић, један од умјетничких руководилаца хора.

Она истиче да ће педагози из Удружења „ЛирАРТ“ са члановима хора интензивно радити на раној музичкој стимулацији.

„Поред вокалне технике и хорског пјевања, кроз музичку стимулацију у том раном узрасту развијаћемо њихове моторичке способности, социјалне вјештине, машту, креативност, пажњу, побољшаћемо развој њихове интелигенције и уопште – когнитивне способности, што је и циљ нашег дружења“, наводи Танасијевић.

Она је позвала малишане из нашег града да се прикључе пробама новоформираног хора, гдје ће се, уз музичке, дидактичке игре, реализовати и велики опус познатих дјечијих пјесама.

Први јавни наступ планиран је за новогодишње празнике.

„Бубамарци“, срећно!