ТРЕБИЊЕ │ Ретроспективном изложбом фотографија под називом „70“, Фото-кино клуб Требиње обиљежиће вечерас значајан јубилеј - 70 година постојања.

Изложба која је својеврсни пресјек седам деценија рада чланова требињског друштва љубитеља фотографије биће отворена у галерији Културног центра, са почетком у 20 часова.

Требињски фото-кино клуб за свој вриједан јубилеј овог викенда биће  својеврсни центар бх. фотографије – као домаћин 51. Дана фотографије Босне и Херцеговине, у оквиру којих ће у суботу, 27. октобра, у Културном центру бити приређена изложба фотографија младих, промоција књиге о Бранку Пејаковићу, те додјела фотографских звања АУФБиХ и ФИАП.

Централна изложба „ФОТОБиХ 2018“, са проглашењем најбољих фотографија бх. аутора у овој години, заказана је за суботу у 19 часова у галерији Музеја Херцеговине, док ће од 20 часова у Културном центру бити приређена изложба 20 најбољих фотографија са овогодишњег фото – конкурса „Трагом душе“.

На конкурс је пристигло 2.160 фотографија, од којих ће већина бити употријебљена за илустровање  енциклопедијских чланака на Википедији, на српском и другим језицима, а ауторима најбољих фотографија биће уручене пригодне награде.

Радио Требиње