Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је током сусрета са замјеником помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Метјуом Палмером да је Влада Српске опредијељена за сарадњу са свима на партнерским односима и да су све њене службе отворене и на располагању свим заинтересованим инвеститорима.

Премијер Вишковић је током састанка у Бањалуци представио приоритетне активности које проводи Влада Српске по питању унапређења привредног амбијената, привлачења инвестиција, подршке реалном сектору, а све с циљем повећања зараде радника и радних мјеста.

- Истакнуто је да је у параламентарну процедуру ових дана упућено 38 законских рјешења која се односе на подршку, олакшице при улагању и запошљавању у реалном сектору, те да је међу законским рјешењима и Закон о подстицјаима који има подршку привредне заједнице и синдиката - саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку је речено да су компаније из САД заинтересоване за улагање и пословање у Републици Српској, те да компанија "Ен-Си-Ар" /НЦР/, која ради и запошљава у Српској, има позитивна искуства.

Предсједник Владе Српске је указао да неформирање Савјета министара и Владе Федерације БиХ има негативне посљедице по питању провођења неопходних реформи и активности, прије свега у економском и привредном сектору.

Током сусрета било је ријечи о актуелним политичким, економским и безбједносним темама, са освртом на мигрантску кризу, изазове, проблеме и напоре који се предузимају по питању превазилажења настале ситуације са повећаним приливом миграната.

РТРС