radovan-viskovic-2.jpg (128 KB)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Бањалуци да ће у наредној години из буџета Српске за помоћ привреди бити издвојено 30 милиона КМ по различитим основама.

"Влада Српске ће на наредној сједници размотрити, а вјерујем и прихватити захтјев Привредне коморе за повећање гранта за технолошки развој предузећа. Заједнички ћемо са привредницима креирати додатне мјере којима ћемо стимулисати привреду, а потом и отворити питање заштите домаће производње", рекао је Вишковић новинарима након што је са руководством Привредне коморе Српске разговарао о Приједлогу програма економских реформи за период 2020-2022. година и Приједлогу буџета Српске за идућу годину.

Он је истакао да ће бити сачињен акциони план за спровођење програма економских реформи.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић оцијенио је да ће одлив радне снаге утицати на привредна кретања, те да су Приједлогом програма економских реформи предвиђене мјере које би требало да допринесу динамичнијем развоју.

Ђурић је поновио да морају бити повећана средства за технолошки развој предузећа.

Предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић каже да су послодавци задовољни што су Приједлогом економских реформи прихваћене њихове сугестије.

"У документу је предвиђено рјешавање проблема у здравству и јавним предузећима јер без тога неће бити боље ситуације за привреду", рекао је Тривић и додао да посебна пажња мора бити посвећена рјешавању проблема узимања боловања.

Састанку у Привредној комори Републике Српске присуствовало је и више министара Српске.