ТРЕБИЊЕ │ Премијер РС Радован Вишковић рекао је да ће Влада РС помоћи довршетак радова на Саборној  цркви у Мостару, а Епархија Захумско-херцеговачка и приморска и владика Димитрије имаће и убудуће подршку Владе Српске.

„Влада Федерације БиХ, као ни међународна заједница која пуним устима прича о суживоту и демократији, нису помогли изградњу храма у Мостару, изузев Владе Шпаније. Разговараћу и са Владом Србије, али и Федерације БиХ кад се формира - да помогну изградњу Саборне цркве,  јер и Влада Српске финансира изградњу других вјерских објеката, не само цркава“, истакао је он.

Вишковић је најавио и да ће „Шуме РС“ донирати грађу за мостарски храм.

„На нама је да радимо прије свега са младима, да буду културни и образовани, да имају вјеру и да се интелектуално развијају, јер су они главни ресурс не само у Херцеговини, него свугдје у свијету“, поручио је епископ захумско-херцеговачки Димитрије.

Он је додао да сви пројекти, попут Саборне цркве у Мостару и Духовног центра у Мркоњићима, родном селу Светог Василија, имају смисла само ако буде имао ко да се у њима моли Богу, а у школама ко да учи.

Разговором са владиком Димиртијем у Епархијском дому, предсједник Владе РС Радован Вишковић завршио је дводневну посјету Требињу.

Д.Ч.