Чланови Гусларског друштва Војвода Недељко Видаковић из Требиња остварили су запажене резултате на 22. Фестивалу младих гуслара до седамнаест година, који се одржава у оквиру 144. Невесињске олимпијаде.

Прошлогодишњи успјех поновио је Митар Вишњић из члан овог друштва које је у генералном пасламну заузело друго мјесто. Поред Митра у екипи су наступали и Павле Брњош и осмогодишњи Дејан Милићевић.

„Ово је за нас значајан резултат, драго ми је што смо као екипа били одлични. Припремао сам се за ово такмичење неколико мјесеци, осјећај је фантастичан, а Невесињци су се још једном показали као најбољи домаћини – нагласио је Вишњић. У такмичарском дијелу програма публици се представило 14 младих гуслара из Требиња, Пала, Вишеграда и Источног Сарајева.

Седам првопласираних гуслара са овог такмичења учествоваће на Савезном првенству младих гуслара које се у септембру одржава у Источном Новом Сарајеву.

„Изражавам заиста велико задовољство одличним наступом наших младих такмичара. Пред њима је, у то смо убјеђени велика будућност. Пред друштвом је у септембру једна значајна турниеја. Наиме, публици у Новој Гајдобри, клеку и Лазаревцу представићемо се са нашим програмом „Завичаји пјесмом спојени“, који припремамо за нашељуде – Херцеговце. Овај програм реализујемо уз помоћ Министарства културе Републике Србије и вјерујемо да ћемо се и тамо представити у најљепшем свијетлу“, каже Драган Мијовић предсједник гусларског друштва Војвода Недељко Видаковић Требиње.

Р.М.