Селекција Атлетског савеза Војводине побједник је првог „Свесрпског атлетског купа“, који је данас одржан у Требињу.

svesrpski-atletski-kup-6.jpg (260 KB)

Друго мјесто у екипном пласману освојила је репрезентација Републике Српске, док је трећа била селекција Атлетског савеза Централне Србије.

Такмичење у организацији атлетских савеза Републике Српске и Србије установљено је поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, а Требиње је било први домаћин.

svesrpski-atletski-kup.JPG (214 KB)

svesrpski-atletski-kup-1.JPG (241 KB)

svesrpski-atletski-kup-2.JPG (250 KB)

svesrpski-atletski-kup-7.jpg (247 KB)

Пехар побједника селекцији АС Војводине

Петомеч селекција подручних атлетских савеза - Косова и Метохије, Београда, Војводине и Централне Србије, који сачињавају Српски атлетски савез, те домаћина - селекције Републике Српске, окупио је око стотину атлетичара, који су се такмичили у 19 дисциплина.

Куп је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакавши да је за наш град посебна част што је домаћин атлетског митинга организованог поводом празника када славимо српско јединство, слободу и националну заставу, због чега ова спортска манифестација има и посебну симболичку вриједност.

svesrpski-atletski-kup-5.JPG (229 KB)

„Установљење и обиљежавање јединственог националног празника на дан 15. септембра, када иначе обиљежавамо историјски важан догађај – пробој Солунског фронта – јесте симбол српског јединства, националног идентитета, изграђеног под српском заставом, без које, сви то добро знамо, наше слободе никада не би било“, поручио је Ћурић.

Он је подсјетио да је Градска управа изградњом атлетске стазе са свим пратећим елементима и опремом на стадиону „Полице“ обезбиједила услове за такмичења у више од 20 атлетских дисциплина.

Предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић захвалио је колегама из Српског атлетског савеза што су прихватили идеју о установљену једног оваквог, заједничког такмичења.

Поносан је, истиче, и на домаћине из Требиња, које се још једном потвдило као град спорта и великих могућности.

svesrpski-atletski-kup-3.JPG (297 KB)

svesrpski-atletski-kup-4.JPG (307 KB)

„Идеја нам је да овај куп заживи и да се традиционално одржава сваке године на овај наш заједнички празник“, рекао је Ивичић.

Представник Српског атлетског савеза, легенда српске атлетике Драган Здравковић казао је да данашњи празник и атлетске сусрете у Требињу доживљава са пуно емоција.

„Надам се да ћемо у својим календарима зацртати 15. септембар као дан нашег заједничког дружења и убудуће“, казао Здравковић.

Покровитељи првог „Свесрпског атлетског купа“ су Кабинет Предсједника РС, Министарство породице, омладине и спорта РС и Град Требиње.