156148.jpg (49 KB)

Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је синоћ у Израелу о недавно усвојеном Закону о вјерским слободама у Црној Гори са црногорским колегом Милом Ђукановићем, оцјењујући да по том питању није могуће постићи заједнички став.

- Дуго смо разговарали о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о вјерским слободама у Црној Гори и сагласили смо се да су наша становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став - рекао је Вучић за Блиц.

Подсјетимо, двојица предсједника бораве у овој земљи поводом обиљежавања Међународног дана сјећања на Холокауст.

Двојица предсједника сагласили су се да разговоре ускоро наставе.

- Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свјесни да Србија и Црна Гора никада не смију да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу рјешења - рекао је Вучић.

Евроинтеграције су такође биле тема.

- Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону - казао је Вучић.