225320.jpg (169 KB)

Само снажна и јака Србија може да изађе на крај са проблемима рекао је на скупу "Србија наде" предсједник Србије Александар Вучић.

- Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли, што вас киша није отејрала одавде, колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пористојну Србију. Молим вас да сви спустите заставе и транспаренте, да погнемо главе и да минутом ћутања одамо пошту свим страдалима у ова два језива масакра - поручио је Вучић грађанима.

Истакао је да су јединство и заједништво потребнији него икада.

- Желио сам да говорим на другачији начин, а имам и неколико вијести. Данас видимо да су представници Квинте ћутали, на ове догађаје на сјеверу Космета. Не могу да опишем поштовање које осјећам због ваше истрајаности да будете овдје - истакао је Вучић.

Вучић је рекао да су приштинске власти, као да су намјерно чекали да велики број мушкараца дође вечерас у Београд, да нападну да заузму зграде општине у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, док су земље Квинте ћутале.

- Пред нама је најтежи период око Космета, притисли су нас уза зид. Чуваћемо мир, борићу се за сваки секунд мира, али први напад на Србе на сјеверу, Србија неће сједети скрштених руку, нећете протјерати Србе - подвукао је Вучић.

Истакао је да ће поводом новонастале ситуације на Косову и Метохији бити одржана сједница Савјета за националну безбједност.

Вучић је, говорећи о мјерама након масовних убистава у Београду и околини Младеновца, рекао да је у акцији разоружавања прикупљено више од 50.000 цеви и минско-експозивних средстава.

- Размислите само колико смо живота тиме сачували и спасли. То је важно, да држава предузима мјере, увели смо полицајце у школе. Још много тога ћемо морати да урадимо како би се и наставници и дјеца осећали сигурније - поручио је Вучић.

Поручио је да неће бити прелазне владе, већ да ће се власт бирати на изборима, као и да напади на Српску православну цркву не смију да се дешавају.

- Не смије да се руши један од стубова српства, а то је Српска православна црква. Томе морамо да се супроставимо - рекао је Вучић у обраћању на скупу "Србија наде" у Београду.