koncert-01.jpg (222 KB)
 
Православно спортско удружење “СВЕТИ СРБ и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, уз домаћинство и покровитељство Града Требиња, у четвртак, 29. фебруара организују Задужбинарски концерат под називом: “У част предака, за будућност потомака” у Културном центру Требиње.

Концерт изводи 80 умјетника чланова оркестра и хора Крфског Конзерваторијума талентованих музичара “ОДИОН” и  Музичке школе Крфа, са солистом мецо–сопраном Стаматином Кариди, а све под диригентском палицом маестра Кимонаса Читириса.

Овај догађај је харитативног карактера, који се огледа у томе што ће посјетиоци куповином карте за Задужбинарски концерт у исто вријеме дати прилог за изградњу дјечијег и омладинског образовног кампа који је Света Србија започела на Крфу.

Проносећи идеју братства, родољубља и емоција насталу из животног сусрета прије више од једног вијека њихових и наших предака на Крфу, крајем фебруара и почетком марта мјесеца, стазама нота, пројездиће караван хармоније гласова, музике и културе, од Требиња преко Подгорице и Тивта до Бара.

Фебруар мјесец у Граду Требињу завршавају баш овим сусретом са пријатељским народом Крфа, који послије Београда, Новог Сада, Суботице, Старе Пазове, Ниша, Бања Луке, Никшића, Херцег Новог, Пожаревца и Златибора, наставља задужбинарску путању у Херцеговини, на родној груди устаника и јунака.

”СВЕТИ СРБ и ја” (ПСУСС) и Крфско удружење грчко-српског пријатељства, са домаћинством и покровитељством Града Требиља позива све да дођу у Културни центар Требиње, гдје ће се као пупчаној врпци новог суретања потомака оживјети дјела славних нам предака, кроз прелијеп колаж музике и пјесме испуњене љубављу и човјекољубљем.

Цијена улазнице је 20 КМ, а почетак концерта је у 19 часова.