Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас у Требињу захвалнице и књиге херцеговачким учесницима акције прикупљања средстава за изградњу Дневног центра „Подржи ме - 9. јануар“ у Косовској Митровици.

arlov-zahvalnice.JPG (172 KB)

Захвалнице и књиге „Хумано срце Српске“ добила је Градска управа Требиње, „Електропривреда Републике Српске“ и шест основних и средњих школа из Невесиња, Билеће, Љубиња и Требиња.

Арлов је истакао да акција прикупљања новца за изградњу дневног центра за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици траје до 31. децембра, до када очекује да ће бити прикупљено и преосталих 50 хиљада евра потребних за довршетак градње овог објекта.

arlov-zahvalnice-3.JPG (176 KB)

„Урадили смо до сада много. Преко 200 хиљада евра смо прикупили и уплатили за изградњу тог центра, који ће бити поклон Републике Српске дјеци са потешкоћама у развоју. У холу тог објекта биће уписано име сваке школе, града, општине и појединца који се донирао средства. Када га завршимо - биће као да смо подигли манастир“, каже Арлов.

Градоначелник Мирко Ћурић истакао је да ће Град Требиње и убудуће учествовати у свим акцијама помоћи нашем народу на Косову и Метохији. Био је, подсјећа, и у делегацији Савеза општина и градова Српске, која је посјетила ове крајеве.

arlov-zahvalnice-2.JPG (109 KB)

„А једино ако их посјетите, можете да видите како је тим људима тамо. Вјерујте, није им нимало лако. Али оно што је важно – уз нашу подршку они се осјећају доста сигурнијим“, напоменуо је Ћурић.

Људмила Милошевић, вд. директора ОШ „Свети Сава“ у Билећи, каже да је поносна на солидарност Херцеговаца и учешће школске дјеце и њихових родитеља овој акцији.

arlov-zahvalnice-4.JPG (139 KB)

„Кроз ову акцију осјетио се тај дух заједништва Херцеговине, патриотизам, хуманост и осјећај за потребе другог, што у школи настојимо да развијемо и код наше дјеце“, казала је Милошевић.

Уз билећку, захвалнице су додијељене и ОШ „Свети Сава“ из Љубиња, ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња, те требињским просвјетним установама - основној школи „Свети Василије Острошки“, Центру средњих школа и Музичкој школи.