Инспектори Пореске управе и Инспектората Републике Српске наставили су акцију теренске контроле и кажњавања пословних субјеката у Требињу због уочених неправилности у раду.

Прекршајним налогом и рјешењем о привременом затварању на 15 дана због неиздавања фискалних рачуна санкционисане су и двије највеће пекаре у центру Требиња - „Артос“ и „Леотар“.

Црвени печати Пореске управе у протеклим данима и седмицама нашли су се и на вратима више угоститељских радњи у нашем граду.
За Срну је потврђено да је на подручју Требиња на 15 дана затворено седам привредних субјеката због неиздавања фискалних рачуна.

У Пореској управи РС кажу да ће акција контроле рада привредних субјеката бити настављена и у наредном периоду са циљем сузбијања сиве економије и нелојалне конкуренције, те увођења у законске оквире субјеката који раде нерегистровани.

„На терену активно ради неколико инспекцијских тимова, који врше надзор на подручју цијеле Републике Српске, са акцентом на регистрацију субјеката, легалност робе у промету, издавање фискалних рачуна и пријаву радника у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса“, истичу у Пореској управи РС.

Р.С.