Концертом у требињском Културном центру, завршен је Други фестивал класичне музике “Music and more Summerfest”, који је и ове године привукао велику пажњу публике и изазвао одушевљење свих оних који су посјећивали концерте.

На концерту се представио оркестар ММСФ са интересантним композицијама филмске музике композитора Николаса Флађела, Јонела Петроја, Шостаковића, те Бетовенов 4. клавирски концерт први став и предивна серенада за гудаче Чајковског.

Директор фестивала Татјана Ранковић рекла је да ће Требиње и догодине бити домаћин фестивала, а да ће, након седам дана одмора, почети са радом за припремање сљедећег фестивала.

“Било је доста новина у односу на прошлу годину. Ту су били концерти у Дубровнику у цркви Светог благовјештења, вили Ластва, а ту је била и балетска компанија из Калифорније на почетку фестивала, као и донаторско вече за куповину концертног клавира за Требиње. Позвала бих све оне који су у могућности да се одазову на ову акцију”, истакла је Ранковићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић казао је да је овај фестивал, који другу годину заредом доприноси препознатљивости Требињског културног љета, прерастао у манифестацију од великог значаја за наш град, а да је ентузијазам директора Тајне Ранковић видљив на сваком концерту, припремама и разговору са њом.

“Зато морам посебно да нагласим да ће Град Требиње и убудуће помагати ову манифестацију, јер је наше опредјељење Требиње-град културе, које се својим културним садржајима истиче изнад других средина”, навео је Ћурић.

Он је истакао да му је драго што је сваки наступ ових великих умјетника испраћен великом посјетом и громогласним аплаузом требињске публике, али и бројних гостију који бораве у нашем граду.

Градоначелник је ову прилику искористио да Ранковићевој  уручи скромне поклоне као знак захвалности – макету виолине, уоквирену фотографију са кадровима концерта са Црквине и цвијеће.

Покровитељ фестивала био је Град Требиње.

КЦ