Традиционалним коњским тркама на Братачком лугу код Невесиња данас је завршена 144. Невесињска олимпијада. Након 53 одржане дисциплине и више приређених културних и туристичких садржаја спуштена је олимпијска застава на овогодишњем сабору традиције и витештва.

У три галоперске трке које су привукле највише пажње учествовало је 17 грла. Главне награда остају у Невесињу пошто су у трци пунокрвних коња највише степенице побједничког постоља припале домаћим одгајивачима. Награду од 4.000 КМ заслужило је грло Јагма Мирка Телетине из Невесиња, а награду од 2.500 КМ освојио је Душко Ђурасовић чије је грло Fast Ends друго прошлчо кроз циљ. На трећој степеници побједничког постоља Невесињцима се придружила породица Дунђер из Билеће.

У трци арапских коња најбрже је било грло Ленкоран Дражена Дунђера из Билеће, испред Нумана Марка Остојића из Жабљака и Нахара Сава Аџића из Гацка.

Мала трка босанско-брдских коња и мјешанаца донијела је радост Сашки Солдо из Невесиња пошто је њено грло Аполо прво прошло кроз циљ чиме је поновило прошлогодишњи успјех. Други је био Пламен Гојка Јанковића из Жабљака, а трећи Звјездан Данка бајата из Рогатице.

Атрактивна дисциплина потезање конопа донијела је радост Невесињцима. Српски Соко је у финалу побиједио великог ривала Џими комерц из Апатина и попео се на највишу степеницу побједничког постоља.

Најуспјешнији олимпијац био је Александар Крајишник из Апатина са три златне и двије сребрне медаље.

Радио Невесиње