20210612_200923.jpg (91 KB)

У требињском Културном центру вечерас је заједничком изложбом 16 радова аутора из земље и региона и додјелом захвалница и диплома најбољим умјетницима, свечано затворена шеста Међународна ликовна колонија „Kоло“.

Организатор колоније Дражен Милић захвалио је свим умјетницима, који су се ове године одазвали позиву, Kултурном центру и Граду Требињу.

„Велико хвала свима, јер овдје су настала дјела која ће остати у нашем граду и надам се да ћемо се сљедеће године опет наћи, у још већем броју. Хвала свим умјетницима који су дошли у наш град и оставили дио себе и надам се да ће Требиње као град бити вам инспирација за неке друге радове“, истакао је Милић.

20210612_195624.jpg (129 KB)

Начелник Одјељења за културу, породицу, омладину, спорт и образовање Слађана Скочајић је истакла да је Дражен Милић организовањем овогодишње колоније успио да културу врати тамо гдје јој је мјесто.

„Да полако врати умјетност гдје јој је мјесто, на ову нашу рањену, а сада већ опорављену културну сцену“, казала је она.

Шесту Међународну умјетничку колонију „Kоло“ организовало је Удружење умјетника ове колоније у сарадњи са Kултурним центром Требиње.

Kолонија је организована у оквиру манифестације Требињско културно љето, под покровитељством Града Требиња.