Са посљедњим данима календарског љета завршена је и сезона купања на Олимпијском базену „Бање“ и градском купалишту „Брегови“, која је ове, за разлику од претходних година, продужена двадесетак дана.

bazen banje.jpg (180 KB)

Продужавању сезоне погодовале су високе температуре ваздуха за септембар, али и бољи услови на требињским купалиштима.

„На Олимпијском базену сезона је била најбоља у посљедњих 30 година. Ово је први пут да се могло пливати скоро до краја септембра. Све што није било урађено посљедњих двије деценије је урађено пред ову љетну  сезону. Показало се да је заживјело и ноћно купање, које ћемо још унаприједити наредне године“, каже за Радио Требиње директор ЈУ „Базени“ Зоран Чучковић.

Он наводи купачи нису имали примједбе на услове на базену, а једине примједбе су се односиле на мјере које су се предузимале на улазу на Олимпијски базен.

Чучковић најављује да ће ватерполо репрезентација Србије на припреме наредних сезона долазити, не само на затворени базен, већ и на Олимпијски базен „Бање“ у љетној сезони.

„Од селектора Дејана Савића и његових сарадника добили смо похвале за ову љетну сезону, а  реперезнатативац Прлаиновић је најавио да ће бити помотер олимпијских базена и пливања у Требињу“, навео је директор ЈУ „Базени“ Требиње.

Према подацима ове установе и градско купалиште „Брегови“ забиљежило је рекордне посјете свих 62 дана љетне сезоне.

„Захвални смо Хидроелектранама на Требишњици које су нам помогле да се купалиште среди и уреди корито базена. Показало се да је вриједило улагање у градско купалиште, али се још неке ствари морају урадити за наредну сезону. Направили смо мини студију коју ћемо предочити ХЕТ-у, да нам помогну у даљим улагањима у ово купалиште“, истиче Чучковић.

Он најављује да ће уз купалиште „Брегови“ сљедеће године бити уређен и паркинг, за шта ће помоћ тражити од локалне власти.