Женски одбојкашки клуб „Леотар“ је побједник овогодишњег Васкршњег турнира у одбојци за пионирке Требиње 2019. Који је овај клуб и организовао.

Тако би гласила официјелна вијест а она другачија, вијест која покуша да изазове емоцију би гласила побједници су сви. И ЖОК „Леотар“, и ОК „Љубиње“, „Црвена звијезда“ из Обудовца, „Градишка“, „Академац" из Подгорице као и „Славија“ из Источног Сарајева.

„Турнир је замишљен као манифестација која ће допринијети афирмацију овог трофејног спорта али и дружењу младих одбојкашица, одавно је превазишла своје првобитне амбиције. Наш Васкршњи турнир постао је мјесто у коме се гости увијек радо враћају, а одбојка је толико узнапредовала да можемо са сигурношћу да тврдимо, без лажне скромности, да је наш турнир можда и најјачи и најквалитетнији на овим просторима“, каже Мишо Пешић, тренер Женског одбојкашког клуба „Леотар“.

У финалном дуелу виђена је одлична одбојка. Љубиње је у дуелу против домаћина, у завршном сету имала предност од 14-8 и шест меч лопти али.... Али, побиједиле су Требињке које су „везале“ осам поена и оствариле побједу која је изазвала ерупцију одушевљења у дворани.

Коначан резултат од 2-1 потврђује претходну причу о неизвјесности и квалитету овог дуела.

Треће мјесто припало је екипи „Градишке“, четврта је „Славија“, пето мјесто припало је одбојкашицама подгоричког „Академца“, а посљедње мјесто заузео је прошлогодишњи шампион, „Црвена звијезда“ из Обудовца.

Радост одбојке и дружења, сузе на растанку и порука видимо се догодине, то је оно што је остало када су мреже спуштене као порука да овај турнир има итекакву перспективу.

Р.М.