Више од 200 учесника ТРКЕ У КАМЕНУ на вертикални километар

ТРЕБИЊЕ │ У организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“ сутра ће се у нашем граду одржати четврта по реду „Трка у камену – Требиње вертикал 2019“, у мушкој и женској конкуренцији.

Почетак трке, чији је циљ на врху Леотара, заказан је за 10 часова са обале ријеке Требишњице, поред Перовић моста.

Игор Шкеро, предсједник Планинарског друштва „Вучји зуб“ каже да је ове године више пријављених кандидата него претходних година.

„Имамо већ 200 уплаћених котизација, што не значи да их неће бити још. На сами дан трке, од 8 до 9 часова, могућа је пријава у хотелу ‘Леотари преузимање стартних бројева. Ово је јако интересантна трка. Имамо привилегију да буквално из центра града кренемо на врх планине и савладамо 1.000 метара успона за само 5,2 километра. Најављено је лијепо вријеме, па смо сигурни да ће сви такмичари и са овог ‘Вертикала’ понијети лијепе успомене”, објашњава Шкеро за Радио Требиње.

Он је казао да ова трка није једноставна, није је лако савладати – али је лијепо искуство.

„Поред снаге и издржљивости, потребно је доста вјештине. Није лако ни организовати овакву трку али је задовољство”, закључује Шкеро.

Обезбијеђене су и награде: за прво мјесто у мушкој и женској конкуренцији по 200 КМ, уз пригодне поклоне, за друго – викенд аранжман и пригодни поклони, а за треће пригодни поклони.

Такође, биће награђени и такмичари старији од 50 година, као и најуспјешнији Требињци.

С.П.