Влада Србије формира комисију због случаја убијених гардиста

044591

БЕОГРАД I Премијер Србије Александар Вучић обавијестио је родитеље гардиста, који су настрадали у касарни на Топчидеру 2004. године, да ће Влада Србије данас донијети одлуку о формирању комисије која ће се бавити чињеницама у вези са погибијом њихових синова.

Премијер Вучић је заједно са министрима Небојшом Стефановићем, Нелом Кубуровић и Зораном Ђорђевићем примио родитеље настрадалих гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића и адвокате породица.

Правни заступник њихових породица Олгица Батић пренијела је новинарима да ће у Комисији бити заступници породица, представници министарстава одбране, правде и унутрашњих послова, затим вишег јавног тужилаштва и специјалног тужилаштва за организовани криминал.

До сусрета долази након што је почетком седмице новинарима у Београду представљена 3Д форензичка анализа догађаја, према којој су они убијени.

„Добили смо охрабрујуће вијести да ће данас на сједници Владе бити донијета одлука о формирању комисије. То нам даје наду и показује добру вољу премијера“, прича Олгица Батић, адвокат породица Јаковљевић и Миловановић.

Она је додала да су задовољни што је апел породица наишао на разумијевање премијера Србије.

„Министарство одбране, безбједносне агенције, полиција, Више јавно тужилаштво, Специјално тужилаштво… Сви ће бити укључени у рад комисије и вјерујемо да ће то убрзати рад на разрјешењу овог случаја. Оно што очекујемо јесте да дођемо до било каквог одговора, а означавати било кога као извршиоца и налогодавца у овом тренутку није могуће“, рекала је Батић и додала да је „овај предмет сада у Вишем јавном тужилаштву“.

Батић је рекла да се предмет још увијек налази у предистражној фази.

Танјуг