Владика Григорије: Шта је људима, ово је најнормалније

aa_picture_20150412_5022372_high

МОСТАР | Вијест да су водећи људи православне цркве у Бијелом Пољу код Мостара организовали заједнички ифтар за муслимане овог краја, обишла је данас медије. Kоментари, без изузетка, изнимно позитивни.

Потез владике Григорија одушевио је припаднике свих заједница у БиХ. Утисак је да народима овог подручја треба више оваквих догађаја.

“Не знам шта је људима, ово је најнормалније могуће. Ми смо то одувијек имали, бити комшије и пријатељи, поштовати другога, његову вјеру и живот, поштовати другог јер како у противном очекивати да нас неко поштује. Kако не бити такви кад и на свим странама имамо добре људе. То нас оплемењује и ово је нешто најнормалније. Зачудо ми је све ово, али изгледа је све што је нормално – чудно“, испричао је владика Григорије.

“Треба нам оваквих ствари више, да разговарамо, да се дружимо, да ручамо, да имамо ифтар… Све је боље од подозрења и мржње, све је боље од белаја што би рекао народ“, закључио је владика Григорије у разговору за Н1.

Црква у Бијелом Пољу је, подсјећамо, изграђена 1865. године, а запаљена 1992. Обновљена је 2004. године захваљујући прилозима вјерника и Епархији захумско-херцеговачкој и приморској.

Н1