ВМРО-ДПМНЕ прогласио побједу

092972

СКОПЉЕ │ Коалиција око ВМРО-ДПМНЕ освојила је 444.014 гласова, а коалиција око СДСМ 428.683, саопштила је рано јутрос Државна изборна комисија на основу 99,34 одсто пребројаних гласова.

Најјача албанска партије ДУИ освојила је 85.774 гласа, Покрет БЕСА 57.749, Алијанса за Албанце 35.103 и ДПА 30.971, јавила је МИА.

Предсједник ДИК Александар Чичаковски, одговарајћи на новинарско питање, изјазвио је да ноћас до три сата нису пристигли никакви приговори у вези са гласањем на изборима.

Ахмети: Љут сам, Албанци су изгубили мандате

Лидер албанске Демократске уније за интеграције (ДУИ) Али Ахмети с љутњом је синоћ констатовао да су Албанци изгубили мандате на ванредним парламентарним изборима у Македонији.

Ахмети је подсетио да је апеловао на гласаче да не расипају гласове и не дају их мањим странкама, већ да се држе заједно да, како је рекао, победи ДУИ, а да не изгубе Албанци, пренијела је МИА.

„С љутњом кажем да су Албанци изгубили мандате. ДУИ је побиједио на изборима, али мене је интересовало да у првом реду побиједе Албанци, и не радује ме побједа ДУИ“, рекао је Ахмети на конференцији за новинаре у Тетову.

Он је поручио да ће ДУИ наставити одлучно да брани интересе Албанаца, као и да ће та странка радити на томе да земља иде напред, ка стабилизацији.

Према подацима Државне изборне комисије, послије пребројаних 85,58 одсто гласова, ДУИ је најјача албанска партија у Македонији са 7,43 одсто освојених гласова.

Танјуг