Vođa hrvatskih navijača: Ratujem u Ukrajini, čekam pobunu u Hrvatskoj!

Denis-Seler-620x350
Sada imamo antihrvatsku vladu. Lopovi, bivši komunisti i mnoštvo Srba. Potrebna nam je revolucija. Hrvati su predivan narod, ali inertan u ljutnji, no kada do nje dođe, biće krvi izjavio je bivši vođa navijača Bed Blu Bojsa, Denis Šeler
ZAGRAB | Hrvatski veteran i bivši vođa Bed Blu Bojsa, Denis Šeler, koji trenutno učestvuje u ukrajinsko-ruskom sukobu tvrdi da su Hrvati robovi EU i da očekuje “krvavu oružanu pobunu u Hrvatskoj”.
U sukobu na istoku Ukrajine Šeler aktivno podržava vlasti u Kijevu šireći informacije i prikupljajući volontere koji su spremni da pomognu. U intervjuu koji je dao za portal Ukrajinski krstaši, na pitanje o Hrvatskoj u Evropskoj uniji, Šeler tvrdi da su Hrvati izgubili nezavisnost i “zamalo se pretvorili u robove posle pridruženja EU”, prenosi Jutarnji list.
– Pokušali su da nas kupe obećanjima o bogatstvu, ali umesto toga ukrali su nam srce i dušu nacije – napominje Šeler i dodaje kako je 70 posto Hrvata protiv EU.
Šeler smatra kako je referendum za ulazak u EU namešten od strane “hrvatskih oligarha koji su isto tako kupili i crkveno vođstvo koje se nije preterano bunilo”.
– Sada imamo antihrvatsku vladu. Lopovi, bivši komunisti i mnoštvo Srba. Potrebna nam je revolucija. Hrvati su predivan narod, ali inertan u ljutnji, no kada do nje dođe, biće krvi – naglašava on.
Šeler je ubeđen da “Srbi još uvek nisu odustali od Velike Srbije” i da je Putin “egoista i staljinista”, ali, kako tvrdi, “nije glup”.

KOLIKO SRPSKE RATNIKE PLAĆAJU U UKRAJINI? Naplaćuju 4 dolara na sat, zarade i po nekoliko hiljada mesečno!
Prvi razlog što podržava Ukrajinu je jer vidi snagu u njoj da se oslobodi Rusije, EU i SAD, a drugi zato što smatra da Hrvati dolaze iz Ukrajine. Kao treći razlog on navodi da je Ukrajina priznala Hrvatsku pre svih ostalih. Prema njegovim rečima, Ukrajina je “poslednje utvrđenje hrišćanske desnice Evrope”.
Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić rekla je ranije danas, da Zagreb ni na koji način ne podržava to što se neki hrvatski državljani bore u Ukrajini, istakavši da radi na tome da se taj mali broj ljudi vrati kući. Pusićeva je u Saboru istakla da je iznenađuje jučerašnja oštra reakcija ruskog ministarstva spoljnih poslova, “s obzirom na to da se u hrvatskom slučaju radi o vrlo malom broju ljudi”, piše Jutarnji list.
Rusko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zabrinutost i šokiranost činjenicom da se hrvatski dobrovoljci bore na ukrajinskoj strani i pozvalo hrvatske vlasti da “spreče takvu izopačenu praksu”.

RUSI PRETE HRVATSKOJ: Prekinite da vrbujete svoje građane za rat u Ukrajini!
– Smatramo da svi strani borci koji su na teritoriji druge zemlje treba da se vrate i ne treba da budu na teritoriji druge zemlje. U našem slučaju se radi valjda o najmanjem broju uopšte – istakla je Pusićeva.
U jučerašnjem odgovoru hrvatskog ministarstva spoljnih i evropskih poslova na rusku prozivku, navodi se da hrvatskih boraca u Ukrajini ima osam.
Upitana može li se sprečiti njihov odlazak, Pusićeva je odgovorila da ne može, ali da se s njima može razgovarati i objasniti im o čemu je reč.
Jutarnji.hr