Вода вечерас стиже у славине

User comments

ТРЕБИЊЕ l  Због пуцања водоводне цијеви код мале бране у насељу Горица,  Требиње је  јутрос поново остао без питке воде.

Екипе Вовода раде на терену и очекује се да би се нормално водоснабдијевање могло успоставити тек у вечерњим часовима.

Јефто Kашиковић, руководилац радне јединице одржавања у Водоводу Требиње истиче да је квар установљен јутрос око 7 часова.

User comments

Претпостављали смо да се квар догодио на старом мјесту гдје је цијев пукла прошле седмнице. Педесетак метара од мјеста прошлог квара,цијев профила 600 милиметара је пукла цијелом дужином.  Шта је разлог пуцања, тешко је утврдити. Да ли је старост цијеви, које су постављене 1975. године,  условила пуцање, или евентуално неки стари квар, који је сада условио пуцање цијеви, да ли је слијегање терена, само можемо да претпостављамо. Овуда се крећу и камиони са тешким теретом, и условљавају вибрације терена, и то је једна од претпоставки квара, али заиста не можемо да установимо прави разлог“, каже Kашиковић.

Вода је под притиском, „подигла“ асфалт на дужини од 20 до 30 метара. „Највећа штета је што наши суграђани немају воде, а о висини штете је још увијек тешко говорити јер још увијек не знамо колико материјала и каквих резервних дијелова ћемо  морати да искористимо“, каже Kашиковић.

При доласку воде може доћи до појаве пролазног замучења, па се препоручује да се прва вода прије употребе испусти на славинама.

За потрошаче који су већ остали без питке воде или ће остати током дана, из градског водовода обезбјеђена је вода путем цистерни.

За распоред достава грађани се могу информисати путем медија или на број Оперативног центра Требиње 121.

Подсјетимо, прошле седмице цијели град је био без питке воде због пуцања главне транспротне цијеви код мале бране.

Р.М.