Вучић: Држава Србија ће увек бити уз свој народ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА │ Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас у Косовској Митровици да ће држава Србија увијек бити уз свој народ на Косову и Метохији и да се неће двоумити ни секунде уколико Срби буду нападнути.

„Наша идеја је да сачувамо наш народ и наше институције, мир и стабилност и да тежимо договору са Албанцима. У будућности ћемо морати да живимо једни поред других“, рекао је Вучић на Централном тргу Шумадија у присуству великог броја Срба пристиглих из свих српских средина, осим из Метохијске котлине.

Он је рекао да Срби неће отићи са својих огњишта и да рјешење косовског питања није на видику, али да се нада да ће за десет година доћи до рјешења.

Вучић је поручио да неће да ради против своје земље нити да лаже свој народ и државу, а свако рјешење које буде постигнуто или о коме ће се расправљати прво ће саопштити људима на Косову и Метохији.

Предсједник Србије је поручио да Србија никада неће ући у НАТО.

„Никоме нећемо дозволити да користи оружје против нас јер хоћемо вас живе, децу, игралишта, породице и школе. Решење косовско метохијског питања је живот са Албанцима, једни поред других, и бољи услови живота за све“, нагласио је Вучић.

Он је истакао да су у свих десет општина са већинским српским становништвом као и у срединама у којима Срби живе припремљени, како је рекао, акциони планови.

Завршавајући своје обраћање на крају дводневне посјете Косову и Метохији, Вучић је захвалио Србима што опстају на својим огњиштима због чега ће имати безрезервну подршку државе Србије, јер су преостали Срби своју судбину везали за Космет.

Срна