Вучић и Додик о инфраструктурним пројектима

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, којег је замолио да својим ауторитетом уложи додатне напоре како би што прије био отворен мост Љубовија-Братунац.

Вучић је навео да ће мост Љубовија-Братунац значајно утицати на побољшање живота и рада житеља овог дијела Подриња, саопштено је из Прес-службе предсједника Срибје.

Двојица предсједника разговарали су о инфраструктурним пројектима од виталне важности за повезивање Србије и Српске и истакли значај реализације ових пројеката с циљем подстицања економског развоја цијелог региона.

Административни проблеми на страни БиХ у вези са мостом код Братунца

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да постоје одређени административни проблеми са стране БиХ у вези са отварањем моста Братунац-Љубовија.

„БиХ то спречава, Србија би то завршила“, рекао је Додик данас у Београду, гдје је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, са којим је присуствовао обиљежавању 40 година рада Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Додик је истакао да је током састанка анализирано оно што је раније договорено и како напредују активности на завршетку моста у Братунцу.

„Обавијестио сам га како се остварују стратешки инфраструктурни пројекти“, рекао је Додик новинарима.

Он је честитао Институту „Дедиње“ јубилеј, додајући да очекује да се успјешна сарадња те институције са Републиком Српском настави.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Додика упознао о разговорима које је у Истанбулу имао са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, те да је позвао Додика да присуствује прослави Дана државности Србије на празник Сретење – 15. фебруара.

Предсједник Србије је нагласио да је било ријечи о реализацији започетих инфраструктурних пројеката и да ће сарадња Српске и Србије бити настављена.

Мост „Братољуб“, дуг 227 метара, а широк 14, је завршен, али још нема граничног прелаза између БиХ и Србије који би требало да буде заједнички.

Укупна вриједност моста „Братољуб“ је 13 милиона евра.

СРНА