Вучић послао протестну ноту Хашком трибуналу

vucic

БЕОГРАД I Предсједник Владе Србије Александар Вучић послао је данас протестно писмо предсједнику Механизма Међународног кривичног трибунала у Хагу Теодору Мерону, у коме је изразио протест поводом посљедњих дешавања у том трибуналу.

„Предсједник Владе Србиије је као сто је раније изјавио, данас послао протестну ноту, у којој је изразио протест због последњих дешавања везаних за поступке Хашког трибунала, али и за смрт окривљеног, односно осуђеног нашег грађанина Здравка Толимира“, рекао је за Тањуг министар правде Никола Селаковић.

Детаљи тих писама неће се износити у јавност, иако је кључне делове тога председник Владе Србије већ и изнео приликом јучерашњег обраћања, рекао је Селаковић.

Хаг: Толимир преминуо природном смрћу

ХАГ I Генерал у пензији Војске Републике Српске и хашки осуђеник Здравко Толимир умро је природном смрћу у притворској јединици Хашког трибунала, саопштио је суд.

У саопштењу трибунала наводи се да су аутопсију спровеле холандске власти у складу са стандардним процедурама према националном закону Холандије.
Агенције