Вучуревић на конференцији о реформама у БиХ

vucurevic9

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Славко Вучуревић ових дана учествује на међународној конференцији на тему европских и социјалне реформе, која се у организацији Фондација „Конрад Аденауер“ одржава у италијанском граду Каденабија у провинцији Комо.

Конференција – чији је један од циљева наставка реформи у БиХ, а окупља европске политичке странке блиске десном центру – има између осталог за тему и неопходност реформи ка бржем путу БиХ у Европску унију.

На конференцији је говорио и градоначелник Требиња Славко Вучуревић о искуствима живота у прекограничној регији и могућностима економске сарадње на тромеђи, те кориштењу међународних ИПА фондова.

Како сазнајемо од градоначелника Требиња бројни инвеститори су на конференцији исказали велико интересовање за улагање у Требиње.

„То нас посебно радује јер се Требиње у Европи представило у лијепом свјетлу”, каже градоначелник Требиња.

На конференцији у Каденабији присуствује и Дорис Пак, стални извјестилац за БиХ у Европском парламенту, Мирослав Лајчак, извршни директор Европског сервиса за вањске послове, представници Европске комисије, Савјета Европе, бројни европски парламентарци, инвеститори из Европске уније и чланови државног руководства БиХ.
Р.М.