Вучуревић: Наредна година са рекордним буџетом и инвестицијама

vucurevic5

ТРЕБИЊЕ │ Градоначелник Требиња Славко Вучуревић оцијенио је да нацрт ребаланса буџета Града Требиње, који је данас усвојен на сједници Скупштине града, показује виског степен финансијске стабилности, те „виспрено и домаћинско“ пословање Градске управе у текућој години.

Он је подсјетио да су ови финансијски резултати постигнути упркос томе што су Требињу „криминалним радњама“ у вези са Бобар банком ускраћена 3 милиона КМ, која би била на текућем буџетском конту.

„Град Требиње данас је финансијски најстабилнија локална једница у БиХ. Град је са данашњим даном измирио све своје обавезе према корисницима и добављачима, исплатио је све социјалне принадлежности, а радовно извршава планиране грантове и за све организације“, рекао је Вучуревић, додајући да и наредну буџетску годину Град Требиње дочекује „потпуно релаксирано“.

„Створили смо предуслове да буџет наредне године буде највећи у посљедњих тридесет или више година. И да ћемо у идућој години биљежити инвестиције веће него икад до сада“, најавио је Вучуревић.

Скупштина Града Требиња усвојила је данас нацрт ребаланса буџета Града Требиња за 2015. годину, у износу од 21 милиона КМ, што је 93% усвојеног буџета или за 1.592.000 КМ мање у односу на план.
Р.С.