Вулин: Албанци ће у Србији имати сва права, неће бити као Срби на Космету

БЕОГРАД l Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је да ће Албанци у Србији имати сва права, а не обесправљени, протјеривани и убијани као Срби на Космету.

Вулин је поручио да стога Албанци у Србији не треба да се плаше и да могу да буду мирни јер се неће остварити жеља албанског министра за Европу и спољне послове Дитмира Бушатија, који је изјавио да „Албанија тражи од Србије да Албанцима гарантује само она права која имају Срби на Косову и Метохији“.

Министар одбране Србије напоменуо је да би, када би захтјев албанског министра заиста био спроведен, Албанци у Србији били протјеривани, имовина би им била одузимана, не би могли да се врате у своја села и градове, убили би их више од 1.000 за 10 година и за то нико не би одговарао.

„Они ће /у Србији/ моћи да се школују, да живе и биће, наравно, заштићени на сваки начин, а не као Срби на простору Косова и Метохије“, рекао је Вулин, преносе београдски медији.

Бушати је у јуче примио представнике политичких партија Албанаца са југа централне Србије, којима је рекао да „дијалог Београда и Приштине треба да буде окончан споразумом о узајамном признавању с циљем пуне нормализације односа“.

Он је тада поручио да Албанија тражи од Србије да „Албанцима у Србији гарантује само она права која имају Срби на Косову и Метохији“.

Срна