За чишћење намјештаја и кристалних лустера пола милиона КМ!

zgrada vlade rs

БАЊАЛУКА l За чишћење намјештаја од природне беж коже, завјеса и постељине Служба за заједничке послове Владе Републике Српске исплатиће 276.913 КМ фирми „АД-предузетници ортаци“ Бањалука, открива пословни портал капитал.ба.

Ова предузетничка фирма је била једини понуђач на недавном закљученом тендеру „Чишћење и импрегнацију намјештаја од природне беж коже, хемијско чишћење завјеса, паравана, постељине и радних униформи“ које је 21. маја ове године расписала Служба за заједничке послове Владе РС.

Прање фасаде и кристалних лустера 237 хиљаде КМ
За чишћење кристалних лустера и прање стаклене фасаде на згради Административног центра фирми „РУС“ Градишка ове године биће исплаћено 237.470 КМ, сазнаје портал капитал.ба.

Она је такође била једини понуђач на тендеру расписаном у априлу ове године за услуге „Прање стаклене фасаде, прање и скидање каменца са фонтана, дубинско чишћење итисона, тепиха и стилског намјештаја, машинског прање подова од паркета и камена и чишћење кристалних лустера“.

За набавку штофа, еко коже и одговарајуће декоративне траке одлучено је да се потроши додатних 12.000 КМ буџетског новца.

За камене плоче 46 хиљада КМ
Да луксузна зграда Владе није јефтина за одржавање показују и остали издаци.

Само за поправку камених плоча на тргу испред Административног центра ове године биће издвојено 46.238 КМ.

На тендеру „Набавка камених плоча за поправку трга Административног центра Владе РС“ занимљиво побиједила је фирма „Новотекс“ Новака Милаковића чија је претежна дјелатности трговина на мало и велико крухом, тјестенином и колачима. Ова фирма је позната у јавности као вишегодишњи главни снабдјевач храном и пићем бањалучких вртића и још неколико јавних институција.

Маховина нас кошта 40 хиљада КМ
Нису проблем само полупане плоче већ и њихово чишћење, посебно од маховине, за што се годишње издвајају десетине хиљада марака.

„ЕкоБел“ Лакташи наплатиће од Владе Српске 38.461 КМ за дезинфекцију Административног центра и за уклањање маховине са трга испред зграде. Тендер је закључен крајем прошлог мјесеца.

Шта ради Сектор за одржавање?
Влада плаћа стотине хиљада марака сваке године приватним фирмама за чишћење Административног центра иако је то у опису дјелатности Сектора за инвестиционо и текуће одржавање у оквиру Службе за заједничке послове.

„Сектор за инвестиционо и текуће одржавање између осталог: обавља послове хигијене пословних простора и припадајућег околиша поред објеката, врши текуће одржавање канцеларијског и другог намјештаја, техничких средстава, уређаја и постројења у функцији објеката инсталација и апарата…“, наводи се на званичној веб страници Владе РС.

Према Правилнику о систематизацији радних мјеста Служба за заједничке послове има 263 радника за чија примања је ове године у Буџету предвиђено 3,2 милиона КМ.
капитал.ба