За програм подршке предузетништву заинтересовано 65 суграђана

ТРЕБИЊЕ │ На јавни позив за Програм подршке предузетништву под називом „YEP инкубатор пословних идеја“, који Град Требиње, Агенција за развој малих и средњих предузећа града Требиња и Пројекат запошљавања младих (YEP) реализује уз подршку Владе Швајцарске, пријавило се укупно 65 заинтересованих, претежно младих људи, изјавио је данас за Радио Требиње Дражен Бошковић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа и координатор овога пројекта.

На овај, сасвим нови концепт подршке предузетништву за сва лица која желе да започну властити посао или имају пословну идеју, истиче Бошковић, заинтересовани су конкурисали са жељом да покрену или унаприједе пословне идеје – из области пољопривреде, туризма, али и занатских и услужних дјелатности.

„Пројекат нуди нове могућности запошљавања и самозапошљавања. Најбоље оцијењене пословне идеје, њих тридесетак, добиће пакет стручне подршке, који подразумијева дугорочну менторску подршку, од почетног савјетовања, израде бизнис плана, до развоја протитипа производа или услуге, као и финансијску подршку за покретање бизниса од ‘YЕП инубатора пословних идеја’ и Града Требиња“, навео је Бошковић.

Р.М.