Забрањени радови у порти Храма Христа Спаса у Приштини

050155

ПРИШТИНА │ Градоначелник Приштине Шпенд Ахмети забранио је радове у порти Храма Христа Спаса у Приштини у којем би у суботу, 17. септембра, требало да буде служена прва литургија од 1998. године.

Ахмети је издао је налог грађевинској и комуналној инспекцији да спријече радове у, како је навео, „дворишту дивљег објекта“.

Избјегавајући да употријеби назив Храм Христа Спаса, Ахмети је навео да је инспекција, поступајући по његовом налогу, забранила „неким људима да раде на расчишћавању терена око илегалног објекта у близини Градске библиотеке“.

На вратима Храма Христа Спаса остављен је позив у којем се наводи да је извођач радова дужан да се јави шефу грађевинске инспекције у општини Приштина.

Ахмети каже да је током дана од извођача радова затражио дозволу за рад, а од Владе самопроглашеног Косова одговор да ли постоји било каква дозвола и да ли је упозната са радовима.

Његово преосвештенство владика рашко-призренски Теодосије требало би у суботу, 17. септембра, да служи литургију у Храму Христа Спаса у Приштини, што би била прва литургија од 1998. године када је освештан крст цркве.

Агенције