Заплијењена највећа количина хероина у БиХ у 2016. години

052049

САНСКИ МОСТ │ У Санском Мосту заплијењен је 1,1 килограм хероина, око 60.000 КМ у разним апоенима, три аутомобила, а двије особе су ухапшене.

Ријеч је о највећој пљенидби хероина у БиХ у овој години и једној од највећих полицијских акција у посљедњих пет година провеедних на подручју Унско-санског кантона, рекао је кантонални министар унутрашњих послова Ервин Бибановић.

Хероин, процијењене тржишне вриједности око 50.000 КМ, био је спреман за уличну препродају и дистрибуцију, преноси портал „Кликс“.

Полиција је заплијенила и око 60.000 КМ у еврима, кунама, српским динарима, шведским крунама и америчким доларима. Претпоставља се да је новац стечен извршењем кривичних дјела, речено је на конференцији за новинаре одрганизованој у кантоналном Министарству унутрашњих послова /МУП/.

Заплијењено је и 28 мобилних телефона који су служили за комуникацију у вријеме препродаје наркотичких средстава, а одузета су и три аутомобила и један мотоцикл.

Ухапшени се мушкарац Б.М. /35/ и лице чији су иницијали Б.С. /33/, који су од раније познати полицији. Они су са подручја општине Сански Мости, а према подацима МУП-а Унско-санског кантона, „имају везу са Бањалуком“.

На конференцији је истакнуто да је ријеч о акција „Сана два“ која је плод вишемјесечног праћења појединих особа и њихових активности.

„Момци из Одјељења криминалистичке полиције посљедњих неколико седмица спавали су у напуштеним кућама и лежали у каналима да би се акција реализовала“, рекао је командир Треће Полицијске управе Сански Мост Мунир Талић.

Из кантоналног МУП-а поручују да истрага у овом предмету још није готова, те да је ова акција почетак нечег што би могло дати много веће резултате и довести до хапшења бројних других лица.

Представници полиције најавили су да ће сличне активностима наставити и у наредном периоду, те су позвали грађане да им се обрате ако имају било какву информацију о криминалним активностима, уз поруку да ће им пружити максималну заштиту.

Агенције