Зашто су Андрија и Анђелка терапија за цијелу нашу нацију и никада не смију да се разиђу

andjelka i andrija

Овај формат можда није генијалан, а по концепцији свакако није ни нов. Ипак, цела Србија их обожава.

Форе су им често општа места, на тренутке ће вам се учинити и да су дијалоге позајмили из вица. Андрија је онај тип на кога мислите када кажете “сви мушкарци су исти”. Дакле – генерализација на делу. Па како онда сви препричавају његове и Анђелкине анегдоте од синоћ и хорски гучу: „Исти су ко ми“?

Зато што ова серија није реприза, зато што нам је пун куфер инцидената у ријалитијима, зато што ни Анђелка ни Андрија не припадају ниједној политичкој странки, не причају о беспарици, болести, потрошачкој корпи. Они су пар као ви и ваша боља половина, воле се, али и нервирају једно друго и могли би сасвим комотно да живе у било којој држави на свету, али ето живе баш у Србији.

Серија је лиценца и рађена је по канадској „Ун гарс, уна филле“ која је своје верзије добила у 25 земаља широм света. Адаптацију сценарија за српско тржиште урадио је Вук Ршумовић, а режисер је Марко Манојловић.

Гледам Твитер. Видим да се махом жене поистовећују са Анђелком. Неким твитерашицама она је чак успела да отвори очи.

Надамо се да ће дотична променити нешто, јер за неке серија прекасно почела да се емитује.

Још један важан детаљ! Мушкарци и жене се више не свађају ко ће шта гледати на телевизији! Још једном – браво за екипу!

После неколико вечери које сам и сама провела уз екран и омиљени српски пар, нисам могла а да не помислим – човече, у овом тренутку се људи широм Србије смеју! Један мушкарац и једна жена су успели оно што није пошло за руком никоме у последњих 20 година. Респецт!

Не могу да се отмем утиску да је Анђелка ипак мало доминантнија, њена природност и луцидност зраче. Извесно је да Анђелка Прпић у улози ужива и то се види у сваком кадру. Андрију Милошевића смо већ гледали у оваквом издању, само га нисмо чули у тако смешним дијалозима.

Остаје нам да им пожелимо да нам поживе дуго и никада се не разиђу, јер осим што су освежење за посрнули телевизијски програм, њих двоје су и колективна пилула среће за све намрштене ликове које срећете у пролазу.
24 сата.рс