Завршен први фестивал пива: ИНФУЗИЈОМ против кише

У Требињу је синоћ завршен први фестивал пива – Beer Fest 2018, а иако је киша озбиљно запријетила да прекине друго вече ове манифестацију – рокенрол је ипак био јачи.

Сви најављени учесници нису наступили, а публика која је остала „заинат“ киши била је у прилици да ужива у доброј свирци и разноразним врстама пива који су били понуђени на штандовима.

Пљусак је „очепио“ таман када је ди-џеј Бојан кренуо да забавља публику, па су требињски бенд „7. небо“ и дуо Зока и Нешо из Билеће морали да откажу своје наступе.

А када су напокон облаци разишли, на бину је изашла рокенрол тројка из Братунца под називом „Инфузија“ и наредних два и по сата добро раздрмала и забавила публику, која је послије кише ипак одлучила да посјети манифестацију.

Бенд чини породица Остојић, отац и два сина. Посебне симпатије је побрао је најмлађи члан Ђорђе, који има само једанаест година и једва да се види из бубњева али их „лупа“ као велики.

Његов брат, петнаестогодишњи Мирко је гитариста у бенду и пјевач. На његовом знању у свирању гитаре и понашања на бини би му могли завидити и много познатији музичари. А глава породице, тата Рајко је и пјевач и басиста.

Провозали су нас кроз екс-ју сцену, али и представили десетак својих ауторских пјесама. А да не заборавимо и маму Добрилу која је уредно снимала наступ из публике и давала сугестије око звука.

Један велики наклон за ову рокенрол породицу, која је са својим бендом прије неколико дана имала и запажен наступ на 4. Мостарској гитаријади „На путу за југ“. Надам се да ћемо имати прилику да их опет чујемо у нашем граду…

Нажалост, ни најављено такмичење у брзом једењу кобасице је изостало због немогућности да се распали роштиљ услијед невремена, иако је било „загријаних“ такмичара.

У сваком случају, ово је била једна забавна манифестација и права је штета што је невријеме спријечило да буде још више публике.

Да подсјетимо, организатори фестивала пива је Паб „Даблин“ из нашег града, а у реализацији су помогли и Град Требиње, Туристичка организација Требиње, Требињеспорт, ХЕТ и Електро-Херцеговина.

Надамо се да ће ова манифестација постати традиционалана и да ће бити организована и наредних година.

BrunoX (Фото: Младен Којић)