Завршена адаптација фискултурне сале у основној школи

sala 2015

НЕВЕСИЊЕ │ У Основној школи „Ристо Пророковић“ завршена је адаптација фискултурне сале, тако да ће послије пуне три године поново бити на располагању ученицима за часове физичког васпитања.

Средства за реконструкцију у износу од 95.000 КМ обезбиједила је Влада РС, а радове је извело предузеће МДМ из Невесиња. За санацију сале потрошено је 62.000 КМ, а остатак новца је искориштен за адаптацију свлачионица и уређење улаза у салу са школског игралишта. Умјесто старог и дотрајалог паркета постављена је пластифицирана подлога, а гријање је обезбијеђено помоћу топловодних калорифера.

Директор школе Милан Бејатовић изразио је задовољство због завршених радова, истакавши да се двогодишњи труд исплатио и да ће сада дјеца и у зимским мјесецима имати часове физичког васпитања.

Бејатовић је подсјетио да је Влада Јапана донирала 185.000 КМ за увођење централног гријања и да је Влада РС прошле године финансирала санацију крова, улаза и подрумских просторија у вриједности од 71.000 КМ.

os 22

Иако су ријешили горуће проблеме у школи кажу да имају још много посла. Указују да би требало опремити кабинете и оградити двориште. Због безбједности ученика, настојаће да овај проблем ријеше што прије, уз помоћ надлежних институција.
Радио Невесиње