Žena ubica, unuka slavnog srpskog glumca

mihajlo-viktorovic-kao-ciganovic-u-boljem-zivotu
BEOGRAD | Teodora Viktorović (39), osumnjičena za monstruozan zločin koji se dogodio u Mileševskoj ulici, na Vračaru u Beogradu, direktan je potomak glumca koga većina pamti po ulozi u seriji „Bolji život“.

Jedna od najgorih vesti koju je juče Srbija imala priliku da čuje tiče se dvostrukog ubistva koje se desilo u Beogradu. U stanu u Mileševskoj 33 policija je pronašla dva beživotna ženska tela, a po prijavi Borislava Stamenkova.

Stradale žene su Ivanka Đukić (91) i Ljiljana Viktorović (60), a ubica je njihova unuka, odnosno ćerka, Teodora Viktorović, nevenčana žena Stamenkova koji je alarmirao policiju. I on je priveden jer je dao konfuzne izjave, a kako je utvrđeno da su nesrećne žene ubijene dosta ranije od njegovog poziva, osumnjičen je za zataškavanje zločina ili saučešće.

Teodori su na VMA ustanovili prisustvo 3,6 promila alkohola u krvi, kao i neke druge supstance, lekova za smirenje ili narkotike. Ona je, tj. ako se dokaže da je ona ubica, zločin počinila u stanu u kome žive i njeno dvoje dece, jedno od pet godina, drugo od sedam meseci.

Ono što je kuriozitet, nažalost sa nemilim povodom, jeste srodnička veza osumnjičene sa jednim poznatim srpskim glumcem. Pokojni Mihajlo Viktorović (1929-1998) bio je glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, pojavljivao se na Radio Beogradu, kao u TV dramama i filmovima.

Bio je direktor gimnazije u „Šeširu profesora Vujića“ 1972, Koštanin otac u „Koštani“ 1976, ali je daleko najpoznatiji po ulozi tragi-komičnog Đorđa Ciganovića u seriji „Bolji život“ Mihaila Vukobratovića i Aleksandra Đorđevića.

Srbija Danas