Живот за Србе у Вуковару гори него прије десет година

091603

ВУКОВАР │ Живот у Вуковару за Србе гори је него што је био прије десетак година, изјавио је потпредсједник Самосталне демократске српске странке Драган Црногорац.

Црногорац, који је и посланик у парламенту Хрватске, рекао је да су прошле седмице нови премијер Хрватске Андреј Пленковић и цијели хрватски државни врх провели два дана у Вуковару, али да са Србима нико није разговарао.

„Вечерње новости“ пишу да је донесена одлука да граду буде додијељено више од 10 милиона евра, при чему нису ни поменути пројекти које предлаже српска заједница.

„Ми смо премијера Пленковића позвали у жељи да разговарамо с њим, вјерујући да ће га занимати како живе Срби у Вуковару. Одговор нисмо добили, нити смо премијера видјели“, рекао је Црногорац за „Новости“.

Он је напоменуо да је протеклих дана много ријечи изречено о Вуковару и жртвама рата, али ни ријеч о признавању жртава рата из српског народа.

„О томе се, напросто, ћути“, додао је Црногорац, који је из Вуковара.

Предсједник Вијећа српске националне мањине у Вуковару Дејан Дракулић истакао је да се у Вуковару и даље гледа на националност при запошљавању чиме су Срби у још лошијем положају у граду у којем ионако нема посла.

Агенције