Европа поново препоручује да у кокпиту авиона стално буду двојица људи

avion pilot

У поводу несреће авиона Џерманвингса у Француским Алпима, у којој је копилот намерно срушио авион, Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја (ЕАСА) препоручила је данас да у пилотској кабини у сваком трентуку буде присутно двоје људи.

Агенција је такође навела да сви пилоти такође треба да продју „психолошку процену“ за време обуке или пре запошљавања, као и да прођу тестове на дрогу и алкохол, иако истражитељи нису навели ове „пороке“ као факторе који су изазвали трагедију.

Андреас Лубиц, копилот у авиону Џерманвингса, који је патио од тешке депресије, закључао је кокпит кад је први пилот изашао до тоалета и на лету од Барселоне ка Дизелодрфу 24. марта гурнуо авион у понирање, док је његов колега очајнички покушавао да се врати унутра.

Француско тужилаштво је навело да је Лубиц због психолошких проблема био уплашен да ће изгубити вид и консултовао је 41 различитог доктора у пет година, укјучујући психијатре и специјалисте за грло и нос.

Неки од лекара рекли су немачким истражитељима да је Лубиц жалио да види само 30 одсто, да види бљескове и пати од анксиозности, због које не може да спава. Он је тада наводно рекао да живот нема смисла са таквим губитком вида.

Ипак лекари, које је консултовао, укључујући и оног који му је дао два слободна дана пре последњег лета, није открио његове менталне борбе због поверљивости односа лекара и пацијента.

Одмах после несреће, ЕАСА је публиковала привремене препоруке да се на летовима обезбеде најмање два члана посаде, укључујући најмање једног квалификованог пилота, који ће све време бити у кокпиту.

Многе европске компаније су и пре несреће примењивале то правило, а од тада су га усвојиле и све друге.

После три месеца провера, које је захтевала Европска комисија, ЕАСА је сада потврдила препоруку, наводећи да ће поново размотрити ситуацију за годину дана.
Тањуг