Održana radionica za bibliotekare

TREBINJE │ U trebinjskoj Narodnoj biblioteci danas je održana radionica za bibliotekare iz istočne Hercegovine, a u okviru projekta“Viki bibliotekar u Republici Srpskoj“, sa ciljem da upozna bibliotekare sa osnovnim pravilima kreiranja članaka na Vikipediji na srpskom jeziku.

„Uređivačka radionica predstavlja projektnu aktivnost Vikimedijinog GLAM programa u Republici Srpskoj koja se sprovodi u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske. Osnovni cilj radionice je obuka bibliotekarskog osovlja za rad na Vikipediji te povećanje broja članaka vezanih za Republiku Srpsku na Vikipediji na srpskom jeziku“, pojasnio je kordinaror „Vikimedijne“ zajednice Republike Srpske Ljubiša Malenica.

Viki GLAM program Vikimedijine Zajednice Republike Srpske predstavlja podršku kulturnim institucijama- galerijama, bibliotekama, arhivima i muzejima kroz različite projekte i projektne modele. Pored navedenih institucija, obuhvaćene su i ostale institucije kao što su pozorišta, zoološki vrtovi, botaničke bašte, javni emiteri i slično.

M.I.