ПДП тужи требињски портал због видео монтаже

pdp2

ТРЕБИЊЕ │ Предсједништво Градског одбора ПДП Требиње најавило је данас да ће поднијети кривичну пријаву против портала Требиње 059, због објављивања видео монтаже чији ја аутор „Бунт“, а у којој се, како истичу, пропагира фашизам, наносе личне и увреде институцијама. Преносимо саопштење ПДП-а:

До сада смо сматрали да не треба реаговати на неозбиљне и примитивне, поготово непотписане поруке такозваног Удружења незадовољних грађана под називом „Бунт“. Јучерашњи, скандалозни, премонтирани и профашистички профилисан видео поменуте организације прешао је мере пристојности, укуса, али и законске оквире.

Неко може вољети или не вољети Славка Вучуревића или Младена Иванића, али они су, народном вољом, изабрани градоначелник односно члан Предсједништва БиХ и цивилизацијски је поштовати их као институције.

Нечасни видео поменуте лажнопатриотске организације, скривене под именом „Бунт“, доказује да њене намјере нису бунтовне, већ кукавичке и малициозне. Како друкчије назвати некога ко гласове двојице фашиста из филма „Валтер брани Сарајево“ импутира Вучуревићу и Иванићу. Срамно је да се и Требиње, као град, на видеу идентификује кроз разговор фашиста.

Нажалост, није први пут да се портал, који носи часно име и поштански код нашег града, недолично односи и према граду и према грађанима. И трпљење јавних аморалности има своје границе, тако да смо принуђени поднети кривичну пријаву против портала Требиње 059 због пропагирања фашизма, али и увреде лика и институција.

За жаљење је чињеница да самопрокламовани главни и одговорни уредник(ци) дотичног портала објављују непотписане и ко зна у којој кухињи припремљене, па хладно сервиране лажи и обмане. Ако сматрају да је то професионална храброст, онда ће то морати доказати на суду, а такозваном Удружењу незадовољних грађана под импресивним називом „Бунт“ поручујемо да на крају својих тугованки ставе барем неке иницијале, да не буду баш до краја јадни и кукавни.
Предсједништво Градског одбора ПДП Требиње