Ветерани Црвене звезде декласирали Леотар

ТРЕБИЊЕ │ У предивном фудбалском амбијенту пред више од 1.500 гледалаца, ветерани ФК Црвена звезда убједљиво су побиједили ветеране Леотара резултатом 7:1, полувријеме 5:1.

У утакмици некадашњих фудбалских велемајстора, Београђани су били много бољи и руку на срце, много спремнији противник.

Најбољи појединац меча био је Владимир Тинтор који се 5 пута уписао у листу стријелаца. Један гол за Црвену звезду постигао је и Милош Бурсаћ.

У листу стријелаца за екипу Леотара уписао се Дамјан Ратковић.

Требињска публика, али и посјетиоци из цијеле Херцеговине и Црне Горе бурним аплаузом су поздравили пету „Звездину звезду“ Владимира Петровића-Пижона,али и прослављена имена Јована-Кулета Аћимовића, Милоша Шестића, Станислава Карасија и Здравка Боровницу.

„Мени је препуно срце када дођем у Требиње, као да дођем код неког најрођенијег. Дуго траје љубав Звезде и Леотара. Овде смо редовно долазили на припреме. Надам се да ће се та љубав наставити“, каже Владимир Петровић-Пижон.

Емотиван у обраћању новинарима је био Здравко Вукашиновић-Бабела, једна од легенди Леотара.

„Заигра срце увијек када дође Звезда у Требиње. Сјећам се само наших припремних утакмица када је на трибинама било и по 10.000 гледалаца. Црвена звезда је била првак, а ми смо увијек били тврд орах и готово равноправан противник“, каже Вукашиновић.

За крај додајемо и ово. Долазећи са торбама на леђима, Звездини фудбалери питаше једног момка „Где је Звезда?“, мислећи на свлачионицу, а он стави руку на груди и рече: „Овде је Звезда“. Звездиним играчима бјеше мило када су чули мишљење овог момка, те су га зато и наградили аплаузом.

Црвена звезда-Леотар-Требиње, љубав која траје годинама.И трајаће…

Р.М.