Велики изум малог генија запањио свијет

765-574-9a896a42f55c8e588204a0267206a766

Овог дјечака већ упоређују с Николом Теслом и називају га његовим насљедником.

„Звучи отрцано, али од првог дана сам знао да сам на овој планети с разлогом“, каже Макс Логан, 13-годишњи дјечак који је конструисао уређај који ствара бесплатну енергију.

Његов изум подсјећа на Теслине калемове и ради по истом принципу који је овај научник давно описао. Оно што посебно истиче овај уређај је чињеница да је врло једноставан – сакупља електромагнетну енергију из Земљине атмосфере и претвара је у струју која може да се користи за напајање електричних уређаја.

Макс је овај изум осмислио у радионици свог оца коју је претворио у лабораторију, с материјалима које је купио за само 15 долара и доказао да његов уређај може да напаја низ ЛЕД свјетала, што је и демонстрирао у приложеном видеу.

Дјечак је од конзерве кафе, жице, два калема и кашике створио електро-магнетни сакупљач енергије који може да индукује радиоталасе, термалну и статичку енергију и све то претвори у употребљиву електричну енергију.

„Ова кашика узима енергију из ваздуха и унутар конзерве кафе ту струју можемо да претворимо из наизменичне у једносмјерну“, објашњава млади генијалац.

Максу је врло чудно зашто је неким Теслиним требало дугих 75 година да дођу у медије.

„Мој циљ је био да помогнем свијету. Желим да изградим будућност у којој сви људи могу да буду срећни и сигурни“, каже Макс, а преноси Дневник.

Мондо.рс